tiistai 2. kesäkuuta 2009

Kesälomalla -mutta töissä :-)

Lomaa on tämän viikon, mutta olen buukannut sen koruharrastukseeni. Iltaisin on ollut kuitenkin aikaa pikkupusailla pihalla. Eilen vietiin juurenrämmäleet ja muut kerääntyneet puutarharoskat pakulla jätelaitokselle. Ja koskapa oli paku käytössä, niin ruokaostoksilla tuli mukaan iso kasa multapusseja ja muutama karikekkin.

Nyt on kukintojen osalta selkeä siirtymäkausi. Uutta alkaa ounastella, mm. akileijat ovat tulollaan, mutta sitten jo kukassa olevat alkavat jo vedellä tältä erää viimeisiään. Muutama tulppaanirypäs on ihan kaunis, mm. nämä vaalean punaisenvalkoiset ovat hentoisen kauniita...



... samoin nämä liilan violetit....





... kun taas aika moni muu alkaa olla lajia "ryyde", finito, end of life...




Näistä en muista maininneeni, mutta siihen ekaan tämän vuoden penkkiin laitoin muutaman tällaisen ontelokiven. Nyt laitoin niihin viimeksi yrttejä ja kesäkukkia: oreganoa, minttua, sitruumamelissa ja persiljaa (jos oikein muistan), niin jotain viinilehti/suolaheinää? Ei se kyllä kumpikaan noista ollut, mutta siis salaattiin sopivaa.




Pikkupenkki sai karikkeet.



Ja viikonloppuna roudattiin taas tojota väärällään mm. kiviä eli tänään sitten viimeistelin tämän penkin tähän vaiheeseen, x pussia sitä multaa, suodatinkangasta, kiviä reunaan. Ne riitti täsmälleen (paitsi yksi kivi piti löytää täältä ihan pihalta).




Kummallisesti muuten taas tähänkin penkkin tuli somasti hiukan tilaa jollekin aurinkoisen paikan maanpeitekasville :-).
Syreeni ei jäänyt vahingossa ulos, vaan kivitys jatkuu, jahka taas saan roudattua niitä tuolta mailta.




Ei kommentteja: