torstai 22. toukokuuta 2008

Perennat unplugged


Tänään oli huippupäivä! Kaksi tuntia hujahti perennaostoksilla. Onneksi olin tehnyt suunnitelman, niin oli edes joku ajatus mitä ostaa. Muuten olisi mennyt ihan hukkaan ja olisin tullut ilman ostoksia (joojoo, ei onnistu minulta puutarhaliikkeestä).


Siitä huolimatta tuskin mikään pysyi alunperin valittuna. No, ehkä sentään ruusut, pionit, irikset, mutta melkeimpä kaikki muu vaihtui, kun noita pääsin hypistelemään. Käytännössä näkee esim. lehtien muodot ja yritin ottaa hiukan erilaisia, että olisi kaikenlaista kivaa katsottavaa.


Kotiin tultua vietin lähes kolme tuntia istuttaen ostojani. Kuvassa onkin kukkakassit, 7 kpl täynnänsä taimia.


Tantopruusut olivat aika kätsyjä, koska ne saattoi laittaa sellaisinaan. Pahvipakettiversio piti kuitenkin liottaa tunnin verran ensin. Pahvi siitä sitten hajoaa maassa. Olin tosi tyytyväinen kun multasyvyys tuntui hyvältä ruusuillekin ja niiden jalostuskohta meni hyvin sen vaaditun 10 -15 cm maan sisään. Lisäksi tamppaus oli sen verran onnistunut, että pystyin hyvin seisomaan keskelläkin penkkiä ilman, että saappaan varsi haukkaisi multaa sisään.


Päivitän kukat ja istutuksen kuten se sittemmin muotoutui. Mutta ekaksi pitää vielä ostaa muutamaa lajia kutakin 1 kpl ja sitten joku jokeri eli jotain n 60 cm, ehkä lilaa, kukinta-aika 7-9. Eli ostosmääräkin oli kohdilleen arvioitu. Alkuarvaus oli 4 kpl per taimi.


Uskollinen apuri väsähti ja tylsistyi pitkän rupeaman puitteissa, kun piti seurata perässä joka toimea. Tosin sen mielestä meni ainakin kolme varttia yli normaalin iltapisuttelun, joten hiukan piti rutista ja kitistä.



Ei kommentteja: