torstai 29. toukokuuta 2008

Maailman eka mobiili yrttitarha

No, tää oli se mun hyshys-projekti, johon vihjasin pari postausta sitten. Tänään sain tämän tähän vaiheeseen.

Eli sen tilatun multakasan hävitys edelleen menossa..............ja jatkuu.....ja jatkuu....

Yhdestä puutarhablogista (http://puutarhaprojekti.blogspot.com/) sain idean rajata penkin turveharkoilla. Siispä ostin 3 säkkiä turveharkkoja. Harkot sitten sinnillä sahasin kahtia. Puutarhaohjelmissa se käy käden käänteessä, mutta mulla meinasi mennä hermot siinä hommassa. Tein muutaman mielikuvaharjoituksen siitä, että Mies ehtii kotia ja tulee hymähtelemään siihen tai kommentoimaan jotain hölmöä. Johan homma tuli tehtyä noin kauhean ajatuksen kanssa!

Se Mies tulikin sittemmin kotia ja ei oikeasti kait uskaltanut sanoa mitään. Sen mielestä ei- suorakulmassa tai vaaterissa olevat rakenteet ovat ihan kauheita ja arvaan että se KÄRSI :-) .

Mobiili rakenne on siis siksi, että piha tuon alueen takana tulee vielä joskus inspiksen ja rahatilanteen salliessa saamaan uuden ilmeen puuvajan kera ja samassa joutuu laittaa täyttömaata yms. Tämän rakennelman helposti purkaa.

Mutta tämä pikkupläntti tarjoaa minulle ihan hyvän koekentän kokeilla joitain pikkuviihanneksia. Viime vuonna laitoin esim. salaattia ihan ruukkuun ja sekin oli kiva juttu.

Nyt olen laittanut:
- jatkuvasatoista mansikka a4 kpl
- pari viivaa mangoldia
- herneviivan
- kolme viivaa salaattia: babya, lehti, vuonansalaattia

Etupuolelle muutaman kesäkukan (samettiruusuja), mökiltä toin ketoneilikkaa ja karpaattienkelloa, jos vaikka lähtisivät. Yksi kärhö pääsi mukaan ja särkynyt sydän.

Harso päälle ja hoitoon (siis tämä penkki)!

Ei kommentteja: