perjantai 16. toukokuuta 2008

Multaa 7 kuutiota ja uskollinen apuri




Multa tuli - sanoi puutarhuri.
Vanha vitsi, mutta totta tänään! 7 kuutiota oli kipattu just siihen paikkaan, kun oli huolella merkitty takapihalle strategisesti sijoitettuna kohteen viereen noin 5 metrin päähän.
Alkuviikosta mittailin alueen ja naputin nettin multatilauksen. Kekkilän sivuilla olikin hyvä laskuri. Ei ole mikään kumma juttu laskea perinteisellä laskuopilla, että multakorkeus X penkin leveys X pituus tuloksena mullan määrä, mutta laskuri tiesikin kertoa tämän vielä tiivistyskertoimella. Ne väittivät, että 24 % tiivistyy multa, joten se on huomioitava tuossa määrässä. Se selittääkin, miksi edellisessä projektissa penkki tuntui vievän huisisti yli arvioidun tarpeen ja jäi kuitenkin ehkä hiukan notkolle, vaikka kuinka lisäsin. Onhan tuo aikamoinen virhemarginaali, jos jää huomioimatta.
Laskuri löytyy:
Kyseinen multaputiikki on mun lemppari myös mainonnassa. Ne on oikeasti keksineet kivoja tarinoita, joilla ei ole mitään tekemistä aina puutarhan kanssa, mutta toisaalta kuitenkin on. Tämän kauden teema tuntuisi olevan terapia eli tyyliin osta 30 l terapiapaketti.
Noh, nyt olen saanut kärrättyä abaut puolet, ehkä hiukan alle ja kyllä on saatu terapiaa! Ellit särkee, takareidet ovat ihan jumissa ja pehvaa ei tunnista omakseen. Siskokin ihmetteli, kun en päässyt kovin nopeasti puhelimeen. Oli sen verran urheilua kävellä toiseen huoneeseen, kun lihakset ovat täysterapian uhrit. Koirakin ihmetteli iltalenkillä, kun känkkäsin kuin ankka sen perässä mahd pienen lenkin.
Mutta onneksi hoksasin jo käydä ostamassa insentiiviruusut. Logiikka oli, että nuo kauneimmat ja erikoisimmat ryhmäruusut menevät heti alkukaudesta, niin halusin varmista, että suunnitelmani ei mene heti alkuunsa myttyyn. Näin ollen 4 kpl blue parfumeja odottelee talon sokkelin vieressä pääsyä uuteen kotiin. Ne toimivat tässä myös siis kannustimena, että saan loputkin mullat kärrättyä.
Blue parfumen pitäisi olla sinertävä ja voimakastuoksuinen, kukinta 7-9 ja korkeus 0,6-0,7 m, joten katsotaan mitä tulee.
Sitten olisi edessä se joka tytön lempivaihe, le Shopping! Voila! Ehkä jo ensi viikolla....

Ei kommentteja: