perjantai 9. toukokuuta 2008

Inventaario keväälle 2008


P05 Helmililja
Originally uploaded by Hobby pictures by Maya

Täytyy aloittaa kevät inventaariolla, että voi tietää ensi kausia varten parannussuunnitelmat.

KUKKINEET:

vko2/huhtikuu:

- krookuksia, valkoisia, violettejja keltaisia

Lopputulema oli että vaeltava rusakko nautti ne vähin erin sallattiaterianaan. Ensi vuonna on keksittävä joku suojaus! Hyvä juttu oli istuttaa nämä koreihin, jotka pannaan maahan. Huomasin ruotsalaista alkuperää olevassa puutarhakirjassa itse asiassa jälkeen päin tämän vinkin ja Plantagestahan nämä korit tarttuivatkin mukaan.

KUKASSA vko 2/toukokuu:

- vuorenkilvet, helmililjat

- aloittaa: tulppaanit, aavistus kirsikassa

Ylläreitä: vihastuneet pionit leppyneet, eli nyt mulla on niitä kaksi. Toinen istutettu 2006 ja toinen viime vuonna 2007. Lajit hukassa, pitää tunnistaa, muistaakseni toinen oli ainakin Kiinan pioni, ja toinen voisi olla puuvartinen "Puupioni", se puuvarsi törröttää yksin tuossa, mutta nyt uusi alku on hiukan siitä sivussa.

Positiivista: kukkapenkeissä olevat lajikkeet näyttäisivät selvinneen ok ja jopa levinneet. Havuryhmä selvinnyt hyvin talvesta. Laitoin kevään lopussa varjostuskankaan päälle siihen asti, että maa oli sula. Nyt ei ole ainakaan vielä kuusikaan kellastuttanut oksan päitään. Pitää siis hoitaa, eikä olla laiska.

Harmeja: ois pitänyt laittaa joku kangas tms kukkapenkin alle ja mullan alle, nyt joku tunnistamaton, tod näk istutettu kasvi rönsyää paremman mullan toiveessa kukkapenkkiin. Saattaa olla että joudun kaivaan koko hoidon ylös (siis joskus) ja perustamaan uudestaan. Ehkä projekti2010?

IHMEISTUTUKSIA:

- tökkäsin dahlioita sinnetänne, ei ole koskaan ollut

- sitten messuilta japanilaista ihmekukkaa istutin, ei ole kanssakaan aiemmin ollut

- karanneet orvokit, eli kun orvokki siementää sinne ja tänne, tämä on itse asiassa mun suosikki :-), nämä ovat parhaita

Kokeilen tänä vuonna rantakiviä osana purkki-istutuksia. Kokemus tähän mennessä, että mullan pinta pysyy paremman kasassa, kun kastelee.

Jaa, nyt on jo yö...................................................jatketaan.


Ei kommentteja: