sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Uusin penkki


Viikonloppuna saimme parhaimman korvasienisadon kuin koskaan. Eka reissulla lähes vasullisen ja toisella reissulla vielä puolikkaan. Kerrankin onnistuimme tyypittämään paikan ja osumaan paikalle oikeaan aikaan !



Viime viikolla siistin pihan nurmikolla olevan reiän rakentamalla siihen uuden penkin. Laitoin siihen mm. kuvassa olevaan salkoruusua.

Ja sitten tämmöisen magic carpet merkkisen pensaan, oikealta nimeltään spiraea japonica, magic carpet angervo, pieni 0,5-0,8 m lehden värien pitäisi vaihdella kasvulauden mukaan, nyt semmoinen keltaisen jirjava.



Kokeilin reunaan tuota puolipölkyn muotoista reunanauhaa, saa nähdä pysyykö edes kuosissa. Pitää vielä siistiä ulkopuolta, ja laittaa vaikka kiveä.
Kirjaan kasvit tähän, koska ne unohtuu kovin nopeasti:
- mökiltä toin 3 kpl jaloritarinkannusta, sininen (ja muistaakseni mys valkoista)
- rusokirsikka
- 4 kpl pikkutöyhtöangervoa, valkoista
- 2 kpl loistopeurankelloa, violettia
- tarhapäivänliljoja, 3 kpl, kermanvalkoisia
koko on 2 x 1.5 metriä.
Muuten aika mennyt siivillä, voikukkasavottaa riittää ja rikkaruohotkin alkavat jo kukoistaa. Mun ruusut ei sitten kuolleetkaan, vain yhden istutin uusiksi, kun ei näytä mitään elämään. Muut hiukan jo nostavat päätään.
Tulppaanit rehotavat oikeasti hienosti, olen tosi onnellinen!


3 kommenttia:

Juju kirjoitti...

Kerropa onko reunanauhasta mihinkään. itsekkin laittaisin jos osoittautuu toimivaksi. Tietty voi laittaa muutaman pidemmän tukipuun joukkoon...

Hannele kirjoitti...

Nuo puolipölkyt on nättejä.

bymaya kirjoitti...

Mä junttasin sitä kovaa savea siihen sisäpuolelle, mutta tosiaan nuo tukikepit olisi hyvä vaihtoehto. Aina ei järki toimi, mutta kehitän aihetta eteenpäin.

Vielä kun saan aikaan siihen jotain koristekiveä ulkopuolelle, niin nurtsi on hyvä leikata.