lauantai 9. toukokuuta 2009

Puutarhuri saunoo öisin :-)



Viikolla hurahdin sitten laittamaan vielä vihon viimeisiä siemeniä multaan, vaikka aina sanon, ettei ne mulla onnistu. Liotin tuoksuhernettä, valkoista ja sinistä, sitten multaan. Eka jo itikin :-)


Jotain basilikan siemeniä piti kokeilla. Ja turveruukkujen mukana tuli siemenpaketti studentenblumen eli sanakirjan mukaan ihan perussamettiruusuja (nekin jo itäneet).

Löytyi myös keltaisia begonioita, ja ne mukulat piti kanssa tökkiä multaan.
Tässä on sitten odottamista!
Olen ihan täpinöissäni. Työn jälkeen perjantaina (nythän jo kallistui lauantaiksi), ryntäsin takapihalle. Projektini on ehkä taas ylimitoitettu. Ahersin illan aina melkein pimeään asti, ehkä 3-4 tuntia. Sain istutettua riippakultasateen ja 3 kappaletta kääpiövuorimäntyjä. Ne taimet oli kyllä niin mikroskooppisen pieniä (ne makso vaan noin 5 egee), ajattelin että jaksan odottaa kasvua. Yhden isomman hinnalla sain kaikki kolme. Tämä on mun puutarhastrategian mukaista. Ei pidä investoida liian kalliisiin taimiin, kun aina voi mokata. No, se kultasade oli senkin edestä hintainen.
Mutta tämä projekti pääsi illan aikana vasta alkuun. Piti kaivaa kolot noille taimille ja siinä oli juuria ja kaikenlaista, johon purkaa ylenmääräiset aggressiot. Mullan lappaminen siitä kahden kuution multasäkistä oli kanssa yksi juttu. Onneksi olen lähes 180cm, niin yllän siihen. Nyt tuntuu siltä kuin en tarvi jatkaa ainakaan kesäksi kuntosalikorttia. Lihaksia kolottaa, mutta huomenna pitää jatkaa.
Loppuillan pimeän tultua saunoin ja istuin ihastelemassa ja fiilistelemässä istutustani ja muutenkin. Se on oikeasti se paras hetki. Oikein piti sytyttää kynttilöitä lyhtyihin uloskin. Aalto-radioasema päälle ja perjantaiyö menee siivillä (shamppanskaa juoden :-) ).
Löysin muuten muutaman hyvän sivun (ehkä jo uudelleen): ruusuongelmaani ratkaisun antoi - kas kummaa - Firkarsin sivu, eli napsasin ne mun ryhmäruusut kuolleet kepit poikki. Joissakin näkyy jo versoja, eli toivetta on. Kuukausittaiset ohjeet : http://www.fiskars.com/content/garden_fi_fi/Garden/Gardening/Month+by+Month
Sitten Talma puutarhan luetteloa olen jo kehunut viime vuonna. Niillä on lajiteltava perennaluettelo, eli löydät eri kuukausina kukkivat ja värit ja kaikki. Mutta nyt niillä oli myös melkein koko luettelosta myös kuvat. Eli perennapenkin kimppuun? http://www.talmanlehtopuutarha.fi/
Ja varmaan jo olet törmännyt http://www.puutarha.net/
Lisäksi muotitietoinen voi löytää kivaa pihalle päälle http://www.gardengirl.se/.
Silmät lupsuu, taidan keskittyä passion hedelmäshamppiksen juontiin tässä vaiheessa ja kerään voimia viimeistelyyn siitä penkistä. Sitten vasta kuvia!
Hyvää yötä! :-) :-)



Ei kommentteja: