tiistai 1. heinäkuuta 2008

Viikkoinventaario ja muuta päiväkirjamerkintää heinäkuun aluksi


Ritarinkannus kukkii alustavasti.


Vielä yöllä tultuan kotiin piti kiertää puutarha ympäri katsomassa ja tervehtimässä kasveja, kun olin ollut erossa melkein viikon.

Selkeästi kaikki ovat kasvaneet, mutta kukinta on heikohkoa. Ehkä syynä on se, että suurin osa istutuksista on tältä vuodelta, eli vasta juurtumassa.

Tosin tein sen virheen, että kurkkasin tässä viime viikolla koiralenkillä muiden pihoja ja olin pudota pehvalleni, kun esim yhdellä naapurilla pioni kukki niin härskin komeasti (mulla on siis hengissä nämä 4kpl ja kasvavat, ei edes nuppuja).


Eli hiljaista on:


- paras kukinta on maksaruohoilla (en ole edes istuttanut, taitavat olla lähes tontin alkuperäisiä tai villiintyneitä versioita)

- projektipenkissä on yksittäistä kukintaa, ja pääosin ihan eri aikaan kuin pitäisi ja pienemmässä koossa, esim. Mooseksen palava pensas pitäisi olla n 80 cm, mulla max 35 ja kukkii, unikoissa kukka, malva, ruusu, kultapäivänlilja, siis yksittäisesti


Kuvassa Mooseksen palava pensas.

- etupenkin kukinta on ok

- yrtit kasvaa, paitsi punainen basilika, joka jotenkin kituu, kohta voin alkaa napsia omaa salaattia


Istutin sitten saamani taimetkin, tietty iltasateessa, joka loppui, kun vein viimeisiä välineitä varastoon. Sitten jo vilutti (joo, on ilman t-viivaa).



Kuvassa tulikellukka, jonka laitoin etupihan penkkiin yhdessä iristen kanssa. Nyt ei ole enää ylimääräisiä koloja.




Suopa näyttäisi tepsineen, eli kirsikkaa, pihlajaa, pilaritervaleppää ei enää syödä jonkun toimesta.



Onko muilla samaa: tänä kesänä joihinkin kasveihin on jo ilmestymässä syysvärejä, toinen ruusu projektipenkissä, etupihan rusotuomipihlaja jne. Haloo, on vasta eka heinäkuu, kesälomatkin vasta edessä!




Ei kommentteja: