tiistai 29. heinäkuuta 2008

Betonia ja kukkia


Tälle viikolle unikko taas yllättää. Jälleen uusi väri, olisiko tuo lohenpunainen? Kaikin puolin tämä on kiva tuttavuus ja on runsastunut kovasti. Luulenpa, että ensi vuonna siirrän sen omaan penkkiin, jossa sillä on tilaa levittyä. Paikalle laitan vaikka lisää ruusuja.

Tämä on sitä parasta aikaa puutarhassa, kun kaikki on niin runsasta. Ruukkuistutukset ovat mitä parhaimman näköisiä. Olen vasta vaihtanut yhden orvokin pois, kun se kuihtui ja rupistui. Alla yksi silmänilo eli Karjalan neito terassin katteessa kiinni.

Kärhöt olisi niin hienoja, jos vain onnistuvat. Mun eka ehti kukkaan tässä erillisessä laatikossa, le President tai joku sinne päin. Yleisesti tontti on niin aurinkoinen, että nämä tahtoo kuivua, vaikka kuinka huolehtisi. Pitää yrittää rakentaa sopivia varjoja tulevaisuudessa esim. paviljongein tms. Kärhöt ovat niin kauniita, että sen vaivan voi nähdä!


Sitten taas kukkii se toinenkin lajike ruusua, jonka jo luulin laittavan syysvärin päälleen. Niin vaan lämpöisessä nekin piristyivät ja nyt on mitä kauneimmat valkoisen heleät ruusut silmänilona projektipenkissä. Taustalla häämöttää mun hiukan epäonnistunut askarteluprojekti.




Tässä alla siitä hiukan parempi kuva. Oli siis tarkoitus tehdä muutama askelmakivi betonista siten, että siinä olisi mosaiikkipalasia kivasti kuviona. Mutta sitten jotenkin mulla meni aivot nurin ja yritin olla viisaampi kuin olenkaan ja laitoin ne kuvapalat muotissa pohjalle peilikuvana. Lopputulos oli hiukan hassu. A) se muotin yläpuolipinta olisi ollut selkeästi parempi puoli, b) se betoni nosti ne palat ja osa on hiukan piilossa, vaikka sitten teräsharjalla harjailin ylimäärä betonia pois. Sisko ehti jo sanomaan, että hän vähän ihmetteli mun tekotapaa ja Mies tuumasi, että tietysti se olisi pitänyt tehdä toisin. Kiitti vaan, kun nyt kerroitte :-)

No, kukille kitkemisaskelmina nämä menevät tällaisinaan ihan hyvin.


Uusia istutuksia on kärhö, valkoinen, Miss Bateman lajike, jonka sijoitin taustalle syyspenkkiin. Toivottavasti paikka on sen verran suojaisa, että se jaksaa talvenkin jälkeen lähteä alkuun.

Ensi kesänä pitää siivota ja rauhoittaa etupihan kukkapenkki eli selventää lajivalikoima. Minua ei nyt miellytä kokonaisuus, vaikka yksittäiset kasvit ovat ok.



No, edes yksi juttu onnistui siitä betoni valusta eli raparperin lehteen valettu raparperinlehti, siis betonista tilataidetta pihalle. Laitoin sen toistaiseksi nojalleen kiveä vasten, tämän ikiraparperin.

Ei kommentteja: