tiistai 17. kesäkuuta 2008

Uuden viikon alku, viikko 4 kesäkuu

Tulin juuri äsken pihalta. Ihmettelinkin, kun olin ihan poikki, mutta tuli taas ihan kunnon rupeama työn jälkeen (tai siis työ => kukkakauppa => koiranlenkki) useampi tunti pihalla.

Istutin uusia ruukkukukkia:





Pari purkkia samalla sapluunalla, värinokkosta, petuniaa, dahliaa, miljoonakelloa ja sitten jotain vihreää kuten kartiomarjakuusi.


Lisäksi tuumasin, että kesä on tullut ja aiemmin tehdyt purkit saivat yrttiasukit, basilikaa ja persiljaa. Jouduin tyytymään punaiseen basilikaan, kun kaikki muutkin olevat päättäneet kesän alkaneen ja vihreät olivat jo LOPPU!




Sitten siivoilin pensaiden alusia, ja laitoin muutamiin hiukan multaa (se multakasa on edelleen ainakin kuution kokoinen....).


Lopuksi koko pihalla haisi mattopyykille, vedin nimittäin aimo annoksen mäntyneste-vesiliosta sumutteena muutamille puille ja pensaille, kun joku käy napsimassa lehtiä reikiä täyteen.


Tänä vuonna tuntuu olevan kaksi vitsausta:


- joissakin puissa/pensaissa alaoksat tai muutamat oksat ovat ilman lehtiä (epäilen kauheasti kylmää alkukevätkesää)

- sitten vaivaa juuri tuollainen lehtien reikiintyminen (mm. toinen kirsikka, vaikka on ruiskutettu ennen lehtien puhkeamista, saksanpihlaja, vaikka pitäisi olla kestävä ja pilaritervaleppä, samoin pitäisi olla kestävä)


Onko kukaan huomannut erityisesti tänä vuonna samaa? Hyviä vinkkejä kaivataan!


Jaaha, tämän lopuksi voin tietysti esitellä kukkivia juttuja eli lumipalloheisi, pikku pensas on vasta noin metrin, mutta sitäkin enemmän kukassa:








2 kommenttia:

Mari L kirjoitti...

Mulla ihanainen pilvikirsikkani on latvasta laho :/ Toisin sanoen, taisi paleltua keväällä. Puolet puusta on lehdessä, puolet lehdettöminä. Samaten Rovaniemellä hyvin rehevänäkin kasvava kevät-/kesäpikkusydän on tositositosi heiveröinen. Muutama virpiangervo on myös paleltunut, mutta juuresta pukkaa lehteä.

Mulla taitaa pylväshaavassa olla joitain vieraita, kun omituisia nystyjä lehtiin ilmestynyt.

bymaya kirjoitti...

Nämä ongelmat voivat johtua myös jopa toissakesän valtavista kuivuuksista. Juuret jotenkin vioittuneet ja vie aikaa ennenkuin toipuvat.

Noi sydänjututkin pitäisi olla tosi kestäviä, mutta samaa havainnut, että käpristelevät kovasti tänä vuonna. Ehkä alkukesän kylmyys vaivaa.

No, varmaan ne taas ovat ok ensi kesänä :-) Pitää kastella ja jutella mukavia niille.

Pistä haavalle tolua tai mäntysuopaa, jos vaikka auttaisi.