sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Juhannusjuhlaa (vettä sataa, satoi, tulee satamaan) ja viikkoinventaario



Viime torstaina olin kuin lyöty lyttyyn. Mies sai jonkun pömpän ja päätti, että se loppumultakasa pistetään nyt sileäksi ja samalla levitettiin ne 2 kuutiota kariketta. No, ne tuli siis tehdyiksi, mutta millä testosteroniraivolla! Niinpä mulla oli sitten joka lihas kipeä seuraavana aamuna ja mietin, että eikö tämän puutarhuroinnin pitäisi olla VAPAA-AJAN harraste....





Mutta siis projektipenkkikin sai hyvän kerroksen kariketta! Samoin pensaiden juuret ja pensasaita.











Yhden osan siitä loppumullasta kippailin takapihalle. Kuvassa on evakkopenkki ja yrttitarha taka-alalla. Evakkopenkki saa nimensä siitä, kun siihen näyttää tulevan kasveja joko karkuun mökiltä (jos jäävät muiden jalkoihin) tai sitten esim. hortensian juuren nakkasi naapurin mun puolelle, kun hänellä ei ollut sopiva multaa ja pensas kitui. Tuossa se nyt töröttää etualalla seuranaan mökiltä evakuoitu syyshortensia. Tänään istutin jotain päivänliljaa useampana nippuna, kun se jäi mökin kukkapenkissä voimakkaampien jalkoihin.










Tässä on sitten se yrttitarhapuoli. Vuonankaali ja salaatti on itäneet ja päässeet alkuun, samoin lehtimangoldi.


Sitten voin vain todeta, että onneksi en saa elantoani pihalta, sillä vain 3 hernettä on itänyt ja pukannut jo 10 sentin mittaisen alun maanpinnalle. Ehkä herneet menneet parempiin suihin? Tosin pussin kyljessä lukee, että 3-4 kasvia/m,,joten siinä on sitten harventamatta se määrä, haha.


Kylvin uudet rivit salaatteja ja sitten ekan kerran japanilaista salaattivihannesta. Babysalaattia ei näy eilä kuulu.




Lopuksi todistekuva, että kirsikassa on raakileita (siis enemmän kuin aiempi kolme kpl, joka on ollut aiempi ennätys).











1 kommentti:

Jaska kirjoitti...

Sama kirsikkaennätys kuin minullakin. Tänä vuonna tulee luultavasti minullekin enemmän.