sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Kevätoptimismia


Ei voi mitään! Tuska alkaa olla jo arveluttavalla tasolla, joten oli ihan pakko tarttua toimeen. Kävin kierroksella viime viikolla hakemassa kerrankin juuttisäkkikevätsuojausta havuille, joita on purkeissa, etteivät ihan kärähdä näin kevätaurinkoisilla ilmoilla. Mukaan tarttui tietysti jotain istutettavaa eli nuo Karjalanneidot. Niissähän luki sitten selkeästi, että voi istuttaa aina tammikuusta alkaen eli ne meni tänään multiin. Väsäsin oikein maitopurkin pahvista niille kyltit. Kyllähän ne itse tietävät mitä ovat, mutta jos sattuisi istutusvaiheessa samanväriset samaan amppeliin, niin olisi hyvä.

Hiukan helpotti!

Olen muutenkin muutamana iltana hifistellyt siemenpussien kanssa keittiönpöydän ääressä ja oikein merkannut kalenteriin viikkotarkkuudella, milloin mitäkin pitäisi aloitella esikasvattamaan. Kylmä totuus on, että vielä saa odotella joitakin viikkoja, varsinkin jos tähtää vasta kesäkuulle istuttamaan ulos. Mutta käyhän se kuivaharjoittelukin puutarhaterapiasta?

Sitten annoin houkutukselle periksi siinäkin, että menin tilaamaan netistä ison ostoskorillisen kukkasipuleita, ja jopa perennanjuurakoita/taimia. Nämä pitäisi tulla toukokuussa toimitukseen. Eli listalla oli muutamaa sorttia dahlioita, mignonkokoista ja isompaa, samoin gladiolusta ja kokeilen myös tällä kertaa maahan liljoja. Perennapuolelle tilasin astilbeä, siis töyhtöangervoa, arovuokkoa ja täpläpeippiä. Väriskaala tuntui tällä kertaa olevan valkoista, vaaleanpunaista ja punaista, taisipa joku olla mun sinipunaistakin.

Kun ei oikein mitään muuta voi, niin pitää ruveta kaivamaan netistä kiviliikkeitä tai sellaisia joista saisin kesälle mullan, betoninoppakiveä (sitä sellaista halpaa), ja ehkä sepeliäkin. Kivet ajattelin laittaa muutaman istutusalueen reunaksi, samoin tavoitteena on siistiä etupihan parin puun alus (eli suomeksi: laajentaa siten että saa muutaman kukan siihen alle....).

Pihalla edelleen hanget ulottuvat noin kahteen metriin (kasattua lunta), joten kaikki oikea toiminta on vain toiveajattelua. Ensi viikolle lupasivat jo plussakelejä!

Jääkaapin oveen kirjoitin jo viikolla muistiin, että 30 PV HARAVOINTIIN! Voi olla optimistista. Onneksi on puutarhamessut sitä ennen ja puutarhalehdet kuluvat hiirenkorville.

Ei kommentteja: