torstai 18. syyskuuta 2008

Sisäpuutarhailukausi lähestyy

Tässä on jo kohta katse tulevassa puutarhakesässä. Muutama syysrutiini vielä, sipulit maahan (aina toiveikkaana, että ne kasvaisi, laitankin vaan tulppaaneja) ja syyslannat kanssa.


Maanantaina kuluvaa viikkoa tuli ja myllersi maansiirtotraktori takapihalla. Kun tulin kotiin, oli jo pimeää ja piha oli kuin taistelun jäljiltä ja näytti hyvin lohduttomalta. Meinasi taas usko mennä koko hommaan, kaikki oli niin hujan hajan ja kuoppia täynnä.







Mutta sitten tiistain jälkeen homma olikin jo ihan toisenlaisen näköinen. Puuvarastolle ja yleisvarastolle tuli hieno tila tuohon pihavajan taakse. Olevan vajan ympäri oli järjestynyt oikea bulevardi sorasta. Paikat olivat siistityt tasaiseksi tyyliin "lisää vain multa" (ja kasveja).



Lisäksi maasta nostetut kivet oli laitettu tuollaiseksi kividonitsiksi takapihalle. Sehän on ihan selvä kukkapenkki ensi kesälle, noin puolitoista metriä halkaisijaltaan sisältä ja puolen metrin verran multaa saa sinne sisälle.


Lisäksi kun kaadettujen puiden kannot on vedetty pois (n 20 kpl) ja pinta pääosin myllerretty kertaalleen, niin varaston lisäksi tuli uutta puutarhatilaa ainakin parinsadan neliön edestä. Tähän käy nyt itselläkin lapio.

Että ihan oikeasti ehhehhee... kelpaa kaivella puutarhakirjoja tässä talven yli!

Saa miettiä puita, pensaita, kukkia ja laajentaa hiukan nurmikon alaa.Lisäksi voin toteuttaa yrttitarhahommaan hiukan pysyvämmin. Tämän kesäinen versio sai tässä kyytiä kaatikselle.

Rupesin jo ihan odottelemaan uutta kasvukautta!

Ei kommentteja: